dimarts, 7 d’octubre del 2008

Test COSC (II)

Aquest post el dedicaré a publicar els resultats del test COSC a un rellotge de butxaca marca Incitus, amb maquinària de tipus suís i 15 rubis. Podeu veure els fonaments del test COSC i els seus límits en altres posts d'aquest bloc. Ací us deixo una foto del rellotge al que se li efectuarà la prova:

Pel moment, començaré descrivint l'experiència: El rellotge es col·locarà segons la posició que indique la prova COSC per tal d'establir les variacions diàries que el rellotge patix degut a les diferències posicionals per acció de la gravetat i del desgast intern del mecanisme. Aquestes variacions posicionals seran preses una vegada al dia, i després d'aquesta presa de dades se li donarà corda al rellotge. Les diferències seran obtingudes per comparació amb un rellotge radiocontrolat de quars que prendrem com a referència, al qual li assignarem una diferència diària de +0.000 s/dia en qualsevol posició. La temperatura s'enregistrarà a l'hora de la presa de dades per tal de determinar la variació per temperatura, que en aquest model deuria ser mínima perquè incorpora un volant compensat bimetàl·lic.

El resultat ha sigut negatiu, encara que ha faltat molt poc per tal d'haver situat aquest rellotge dins dels límits dels estàndards COSC. Ací us publico el certificat fictici:Al final no he fet el mesurament de les variacions segons la temperatura per falta d'idees a l'hora de mantindre constant la temperatura al rellotge per 24h.

Espero que us hagi agradat, i recordeu que podeu deixar el vostre comentari a continuació.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Es que la qualitat suïssa es massa exigent per a poder obtindre aquest certificat... segurament el meu swatch a hores d'ara tampoc passaria la proba XDXDXD. Pel que fa a mantindre la temperatura del rellotge constant, ara mateix no se m'ocorre res tampoc... però no ho deixes estar, que a la millor t'arribe la inspiració i se t'ocorre alguna forma de augmentar la precissió. Bona sort y bon article¡¡¡